Baloanele cu heliu reprezinta elementul decorativ de nelipsit indiferent de tematica sau ocazia petrecerii organizate. De aceea, am pregatit un ghid folositor care curprinde tot ceea ce trebuie sa stii despre baloanele cu heliu: ce tip de baloane este cel mai indicat pentru umflarea cu heliu, modalitati usoare de umflare, timpul de plutire, cat heliu este necesar si multe alte sfaturi utile. De asemenea, vom raspunde la cele mai frecvente intrebari pe care le primim despre baloanele cu heliu.
De ce sunt populare baloanele cu heliu?
Baloanele cu heliu se vor afla mereu in centrul atentiei in cadrul unui eveniment si vor da startul petrecerii. Cu ajutorul acestora, poti crea buchete de baloane uimitoare sau poti umfla o multitudine de baloane individuale si le poti lasa sa pluteasca in voie. Gama din care poti alege baloanele este una foarte diversificata, in functie de ocazia pe care o sarbatoresti. Astfel, fie ca optezi pentru baloane aniversare din folie sau latex, baloane cifre (de mari dimensiuni), baloane jumbo sau baloane figurine, succesul petrecerii va fi garantat!
Cum pot umfla baloanele cu heliu?
In primul rand, va fi nevoie sa achizitionezi o butelie cu heliu. Buteliile de unica folosinta sunt usor de folosit si transportat, acestea fiind insotite de instructiuni de folosire. Pasii de mai jos ilustreaza modalitate de folosire a buteliei. Ceea ce este important de tinut cont este ca in momentul umflarii, balonul trebuie sa fie bine fixat pe duza buteliei pentru a preveni orice scapare de heliu. Odata umflat, balonul se leaga sau se innoada rapid.
Ce tip de baloane ar trebui ales?
Indiferent de tipul de baloane ales, este important de mentionat ca acestea ar trebui umflate cat mai aproape de eveniment. Daca alegi baloane din latex, acestea vor avea un timp de plutire de aproximativ 8-12 ore. Iar daca alegi baloane folie, ele vor avea o durata mai indelungata, intre 5-12 zile. In ceea ce priveste baloanele cu confetti, acestea se umfla cu o combinatie de aer si heliu, iar durata de plutire va fi mai scurta decat la baloanele folie.
De ce baloanele din latex au durata de plutire mai mica?
Deoarece latexul este un material poros, putin cate putin, heliul incepe sa se “scurga” dupa ce balonul este umflat. Durata de plutire a baloanelor din latex depinde foarte mult de dimensiunea si forma balonului. Cu cat balonul este mai mic, cu atat durata de plutire scade. Un balon cu dimensiunea de 27-30 cm poate pluti pana la 18 ore.
In ceea ce priveste calitatea baloanelor din latex, aceasta difera foarte mult si influenteaza in mod direct timpii de plutire. Iar una dintre cele mai frecvente greseli in cazul baloanelor din latex cu heliu este tendinta de a umfla baloanele prea putin, ceea ce va reduce considerabil timpul de plutire.
Pentru a te asigura ca balonele din latex vor sta umflate cu heliu mai mult timp, foloseste HI-FLOAT, un gel special care se aplica in interiorul baloanelor inainte de a fi umflate. O singura aplicare in interiorul balonului va face ca acesta sa isi mareasca timpul de plutire cu pana la 5 zile.
Cat plutesc baloanele din folie?
Spre deosebire de baloanele din latex, cele de folie nu au suprafata poroasa si nu necesita solutii speciale pentru a le intrelungi durata de plutire. In medie, un balon folie de 45 cm va pluti intre 7-10 zile. Cu cat balonul este mai mare, cu atat acesta va pluti mai mult, deoarece contine o cantitate mai mare de heliu. De asemenea, factorii externi precum temperatura si altitudinea la care este tinut balonul va influenta timpul de plutire.
Cum pot realiza un buchet de baloane?
Deseori suntem intrebati cum se poate crea un aranjament sau buchet de baloane. Nimic mai simplu!
In primul rand, ai nevoie sa iti alegi baloanele potrivite. Poti alege un mix intre baloane din latex, folie, cu confetti sau simple. Apoi ai nevoie de o butelie de heliu, rafie pentru baloane si greutati de baloane. Pentru un plus de creativitate, foloseste si ghirlande din franjuri pe care le poti folosi in loc de rafie.
Sfaturi utile pentru umflarea baloanelor Orbz
Baloanele orbz (sau altfel spus, cele perfect sferice) necesita atentie sporita cand se vor umfla cu heliu. Pentru a stii care este cantitatea care trebuie folosita pentru aceste baloane, este important sa fii atent la “cusaturi”. Daca se observa cute, balonul trebuie umflat cu mai mult heliu pana cand cutele dispar. Este necesar de stiut insa ca umflarea excesiva a baloanelor orbz va face ca acestea sa se sparga instant.
Sfaturi utile pentru umflarea baloanelor cu confetti
Atunci cand sunt folosite, baloanele cu confetti confera o nota spectaculoasa oricarui décor. Pentru a obtine acel efect de confetti lipite de interiorul balonului, nu este suficienta doar umflarea cu heliu a balonului, deoarece confettile vor ramane in partea inferioara a balonului. Este nevoie ca balonul sa fie umflat cu un amestec de aer si heliu. Pentru baloanele cu confetti de dimensiuni mai reduse (diametru mai mic de 60 cm), se recomanda cateva pompe de aer cu ajutorul unei pompe manuale, iar restul se umfla cu heliu. Iar prin frecarea balonului pe partile laterale, se va crea acel efect static care de asemenea va ajuta ca baloanele sa se lipeasca de interiorul balonului.